Üdvözöljük a

TÁMOP-4.2.1.C-14/1/Konv-2015-0004 Tudás-Park

honlapján!

-

TÁMOP-4.2.1.C-14/1/Konv-2015-0004 "Tudás-Park"

 

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Debreceni Egyetem, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Innova Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.-vel konzorciumi közösségben pályázati forrást nyert el  TÁMOP-4.2.1.C-14/1/Konv-2015-0004 számon, "Tudás-Park kialakítása Debrecenben a Gyógyszeripar, az Élelmiszeripar és az Informatika és elektronika kiemelt területén” elnevezéssel.

  

Kedveszményezett: Debreceni Egyetem

   Konzorciumi tag: Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

   Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 582 858 009 Ft

 

 A projekt célja cél az együttműködések stratégiai megalapozása, az együttműködések új formáinak kialakítása. Pályázó konzorcium a pályázat megvalósításával egy olyan szolgáltatói – szolgáltatási lánc kialakításának feltételeit teremti meg, amely a gazdasági és tudományos élet szereplőinek igényeihez igazodva kijelöli és láthatóvá teszi a fejlődési és fejlesztési irányokat, így képes összehangolni a kutatói tevékenységet a gazdasági lehetőségekkel, ezáltal támogatva a kutatási eredmények hatékonyabb helyi hasznosulását.

 

További cél az, hogy a felsőoktatási intézmények képzési, kutatási portfóliója minél jobban illeszkedjék a gazdaságpolitikai célokhoz és így hozzájáruljon a helyi, valamint regionális gazdasággal való együttműködés erősítéséhez.

  

Ehhez nélkülözhetetlen az alapkutatási és az alkalmazott kutatási kapacitások és szolgáltatások, valamint a potenciális igénybevevők közötti kapcsolat és információ csere erősítése, valamint a felsőoktatási – vállalati közös képzési együttműködések kialakítása. A projektben kijelölt gyógyszeripar, élelmiszeripar, informatika és elektronika kutatási területeken a K+F+I tevékenység gazdasági hasznosításának előkészítése, a tudástranszfer szolgáltatások volumenének növelése is cél.