Üdvözöljük a

Támogatott mesterképzés és mestervizsga

honlapján!

-

Támogatott mesterképzés és mestervizsga

A „B” alprojekt célja országosan 3000, Hajdú-Bihar megyében 140 fő gyakorlati oktató támogatása a mestercím megszerzéséhez, elősegítve, hogy a külső képzőhelyeken szakoktatói feladatokat ellátó szakemberek rendelkezzenek mestervizsgával.

 

 

A jogszabályi változások hatására, a szakképzés minőségének javítása érdekében, azon szakképesítések oktatóinál, ahol a szakképesítésért felelős miniszter kiadta a mestervizsga követelményeit, 2015. szeptember 1-től kizárólag mestervizsgával rendelkező szakember oktathat. E kötelezettség teljesítésére a mestervizsgáztatásban kizárólagos jogszabályi felhatalmazással rendelkező MKIK és a 23 területi kamara szervezésében kerülhet sor.

A mesterképzéseket a Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2015.  februárjában indítja.
A gyakorlati oktatók mestervizsga-kötelezettségéről a 2011. évi szakképzési törvény 92. § (17) pontjában tájékozódhat.


A támogatott képzésre a gyakorlati képzőhelyek csak azon oktatói regisztrálhatnak, akik ténylegesen foglalkoznak gyakorlati oktatásban részt vevő szakiskolai tanulók képzésével, és mint gyakorlati oktatók szerepelnek a kamara nyilvántartásában.
A támogatás intenzitása 80 %, önrész 20%.
Kamaránkban lehetőséget biztosítunk állami támogatás nélküli, önerőből finanszírozott mesterképzésen, illetve mestervizsgán való részvételre is.
A jelentkezéshez szükséges jelentkezési lap, nyilatkozat megtalálható a Mesterképzés, vizsgáztatás / TÁMOP 2.3.4 B-13/1 menüben.

 

Érdeklődni:

Gálfi Ágnes
Email: galfi.agnes@hbkik.hu
Telefon: 52/500-733
Cím: Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.
Honlap: www.hbkik.hu