Üdvözöljük a

XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap

honlapján!

-

XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap

Szerző: Czirbik Milán | 2019. szeptember 19.

Vállalkozói és termelői kiállítással, szakmai előadásokkal, szórakoztató, sport- és gyerekprogramokkal várták az érdeklődőket a XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Napon.

Szeptember 14-én, immár 14. alkalommal került megrendezésre a Hajdúnánási Vállalkozói Nap, melynek helyszínéül ezúttal is a Hajdúnánási Gyógyfürdő Fesztiválterülete szolgált. A nagyszabású esemény a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúnánási Szervezete, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezete, valamint a Hajdúnánás Városi Önkormányzat közös összefogásának köszönhetően valósult meg. A XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Napot a rendezvény főszervezője és ötletgazdája, Török István a HBKIK általános alelnöke és Hajdúnánási Szervezetének elnöke nyitotta meg. Szólláth Tibor Hajdúnánás város polgármestere, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke a rendezvény házigazdájaként köszöntötte a megjelenteket. A rendezvény fővédnökei olyan illusztris személyek voltak, mint Dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Jakab István a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke, valamint Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, aki köszöntőjében is kiemelte a szervezetek közötti sikeres együttműködés és a példaértékű összefogás jelentőségét.

 

 A XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Napon több mint ötven vállalkozó és mezőgazdasági termelő mutatkozott be a régióból. A látványos kiállítói standokon változatos termékkínálattal és szolgáltatásokkal ismerkedhettek meg a látogatók. A HBKIK két standdal is képviseltette magát: míg az egyik standnál a Kamra szolgáltatásait, tevékenységét mutatták be az érdeklődőknek, a másiknál a fiatalabb korosztály képviselőit vártuk izgalmas, pályaorientációval kapcsolatos kvízekkel, játékos feladványokkal. Az észtorna mellett a gyerekek ügyességi feladatban is kipróbálhatták magukat: nagy játékkockákból különböző szakmák képét rakhatták ki – kisebbek és nagyobbak egyaránt vidáman vetették magukat a játékba.

 

A szakmai programok keretében Póser Zoltán a HBKIK gazdasági szolgáltató tagozati alelnöke, az EDC Debrecen Kft. ügyvezetője Hajdúnánás és a megye gazdasági fejlesztési lehetőségeiről, valamint a BMW beruházás kapcsán kínálkozó előnyökről tartott előadást. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai programcsomagjának megvalósítását a szervezet elnöke, Győrffy Balázs mutatta be részletesen a jelenlévőknek. Az előadások sorát a Hajdúnánás Városi Önkormányzat kerekasztal beszélgetése zárta, melyben Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere, Dr. Radics Zsolt, a Debreceni Egyetem Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék egyetemi adjunktusa valamint Póser Zoltán vettek részt. A találkozón többek között a térséget érintő gazdaságfejlesztési lehetőségeket is górcső alá vették.

 

A vállalkozók számára nem csak a bemutatkozásra és a szakmai információ szerzésére bizonyult kiváló alkalomnak a rendezvény, de a kikapcsolódásra is. A programok között mindenki megtalálhatta a kedvére valót, hiszen a nagyszabású termékkiállítás mellett számtalan szórakozási és kikapcsolódási lehetőség várta a rendezvény résztvevőit. Több mint húsz csapat nevezett a Vállalkozói Nap Főzőversenyére is, ahol ízletes ételek készültek a bográcsokban. A finomabbnál finomabb fogásokat Barabás Zoltán a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke és Fehér Gábor mesterszakács kóstolta végig, majd értékelték a főzőcsapatok teljesítményét. Ezen a napon kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat, hiszen számtalan gyerekprogrammal is készültek a szervezők. A legkisebbeket ugrálóvár, rodeó bika és játékos mászófal várta, a nagyobbak pedig a népszerű slackline-ban és íjászatban tehették próbára az ügyességüket. A legbátrabbak a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hajdúnánási Kirendeltségének jóvoltából egy füstsátorba is bemerészkedhettek. A Szalay János Rendelőintézet és a Magyar Vöröskereszt Hajdúnánás Területi Szervezete pedig egészségügyi szűrésekkel várta a látogatókat. Az „Egy Hajóban Evezünk” elnevezésű sárkányhajó bajnokságon céges csapatok és baráti társaságok mérhették össze evezős tehetségüket.

 

A Vállalkozói Nap kiemelt eseménye volt a Magyarok Kenyere Program Megyei Adományozó Ünnepsége, melyen átadásra kerültek a Hajdú-Bihar megyében összegyűjtött búzából előállított lisztadományok a támogatott segélyszervezetek számára, és egyben köszönetet mondtak az adományozó termelőknek is. 2019-ben a megyében 243 felajánlónak köszönhetően, több mint 66 tonna búza gyűlt össze, melyben jelentős szerepet vállaltak a hajdúnánási gazdák is. Az adományleveleket Szólláth Tibor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke és Jakab István a MAGOSZ elnöke adta át, aki beszédében kiemelte, hogy a Hajdúnánási Vállalkozói Nap kiváló alkalom volt az adományozó ünnepségére, hiszen, mint ahogyan a Magyarok Kenyere Program, úgy a XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap is a közösségi összefogás és együttműködés erejének egyik jó példája.

 

A délután folyamán színpadi programokkal is várták az érdeklődőket, ahol többek között művészeti csoportok látványos, táncos produkciói szórakoztatták a közönséget. A sokszínű műsorban minden műfaj megtalálható volt a nótától, a musicaleken át a világslágerekig. A színpadi produkciókat követően került sor a Nagy Nánási Biciklisáv Bebringázás elnevezésű program kerékpárjának kisorsolása is.A XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap zárásaként a rendezvény főszervezői, Török István és Szólláth Tibor értékelték a nap eseményeit, és a legszebb standot felvonultató vállalkozók, cégek részére átadták a rendezvény kiállítói díjait.

 

A XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap kiállítói díjazottjai:

 

I. díj: Tedej Zrt.

II. díj: Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

III. díj: Nánási Portéka – ÖKO Mintagazdaság és Biokertészet

Különdíj: Napkelet Ajándék- és Ékszerüzlet Hajdúnánás – Szatmári Zoltán egyéni vállalkozó

 

A XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap színvonalas és sokrétű esemény volt, a megjelent vállalkozók és a szervezők összefogásának köszönhetően. A rendezvényen résztvevő szakemberek és városvezetők találkozása pedig fontos mérföldkő lehet Hajdúnánás gazdasági fejlődésének szempontjából is.