Üdvözöljük a

A Kamara is részt vett a 8. Hajdúsági Expón

honlapján!

-

A Kamara is részt vett a 8. Hajdúsági Expón

Szerző: Czirbik Milán | 2019. augusztus 12.

Immár nyolcadik alkalommal, 2019. augusztus 9. és 11. között rendezték meg a Hajdúsági Expót és Traktorhúzó Európai Kupát Hajdúböszörményben, a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium traktorhúzó pályáján és az iskola melletti négyhektáros kiállítási területen. Az expón a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara színvonalas standdal várta az érdeklődőket.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is képviseltette magát a nagyszabású rendezvényen, melyen pályaorientációs témakörben rendezte be 36 m2-es standját a résztvevők számára. A látogatók kipróbálhatták virtuális szemüvegen keresztül az autófestés mikéntjét, a kicsiknek játszósarok, rajzolás és szakma kockakirakó állt rendelkezésre. A Kamara a Nagév Rács Kft-vel közösen vett részt a rendezvényen, ezzel is támogatva a vállalkozások munkaerő hiányának mérséklését. Lehetőség nyílt a gyerekeken túl a szülőket is megszólítani a pályaorientáció területén, melyhez számos kamarai kiadvány is segítséget nyújtott.

 

Az eseményen traktorkarnevállal és traktorhúzó kupával, ipari-, kereskedelmi-, mezőgazdasági- és erdészeti gépkiállítással, valamint termékbemutatóval várták a látogatókat. Pénteken egy látványos traktorkarnevállal vette kezdetét a város utcáin az „agrárfesztivál”, míg a versenyeket szombaton és vasárnap tartották. A város legnagyobb, háromnapos rendezvénye augusztus 9-én nyílt meg a nagyközönség előtt Kelet-Magyarország egyik legjelentősebb agrárfórumával. A már-már hagyományosnak tekinthető traktorhúzó kupán 12 versenyző mérte össze tudását, a magyarokon kívül Hollandiából, Belgiumból, Dániából és Olaszországból is érkeztek. Az amatőrök részére megrendezték a Papp István Traktorhúzó Versenyt, mellyel a tavaly elhunyt iskola igazgató emléke előtt adóztak. 900 négyzetméteren helyi termékeket mutattak be a gazdák, a külső helyszíneken pedig 2000 négyzetméteren voltak megtekinthetők a forgalmazók mezőgazdasági gépei. A termelői utcán 10 faházban iparos, kézműves termékeket kínáltak. A rendezvényt nagy érdeklődés övezte, ugyanis több ezer érdeklődő látogatta meg idén is.