Üdvözöljük a

60 órás módszertani képzés

honlapján!

-

60 órás módszertani képzés

 

 

Gyakorlati oktatók képzése a szakképzésben

 

 

 

A Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara a TÁMOP-2.3.4.B-13/1-2013-0001 „Dolgozva tanulj!” projekt keretein belül ingyenes, 60 órás módszertani felkészítést indít a gyakorlati képzésben résztvevő szakemberek számára.

 

A képzés célcsoportja az együttműködési megállapodás és / vagy tanulószerződés keretében az iskolai rendszerű szakképzésben gyakorlati képzés szervezőjeként illetve folytatójaként résztvevő gazdálkodó szervezetek gyakorlati oktatói.

A képzés érintettjei azok a gyakorlati oktatók, akik 1995 előtt szereztek mester címet, így a mesterképzés keretein belül nem vettek részt pedagógiai képzésen, illetve azok a gyakorlati oktatók, akik nem mesterszakmában oktatnak.

Hajdú-Bihar megyéből 30 gyakorlati oktatónak nyílik lehetősége részt venni a képzésen.

 

 A képzés célja, hogy módszertanilag és a jogszabályi változásoknak megfelelően felkészített szakoktatói feladatokat végző szakemberek álljanak rendelkezésre a külső képzőhelyeken. A résztvevők elsajátíthatják az új szakképzési törvényben és a kapcsolódó jogszabályokban előírt feladatok ellátásához, feltételek teljesítéséhez szükséges elméleti és gyakorlati tudnivalókat.

 

A gyakorlati képzéssel foglalkozó szakemberek pedagógiai és módszertani képzése elősegíti a gyakorlati képzés színvonalának emelkedését.

 

 

Témakörök:

  • pedagógiai ismeretek
  • pszichológiai ismeretek
  • jogi ismeretek
  • szakmódszertani ismeretek
  • az iskolai rendszerű szakképzés dokumentációs rendszere
  • a szakképzési kerettanterv, a szakmai program és gyakorlati képzés tartalmi kapcsolata, a gyakorlati képzés megszervezésének elvei

 

A képzés 2015. január 29-én indul, a jelentkezés 2015.01.19-én lezárult.

 

 

Érdeklődés esetén forduljon Gáborjáni Szabó Edit menedzser asszisztenshez az alábbi elérhetőségeken:

e-mail: gaborjani.szabo.edit@hbkik.hu

tel.: 52/500-747

cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.