Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Üzletember találkozó a Smart City World Congress ideje alatt

2019. szeptember 30.

Az ACCIÓ, a katalán kormány üzletfejlesztéssel foglalkozó ügynöksége az Enterprise Europe Network támogatásával üzletember találkozót szervez smart city témakörben 2019. november 19-20. között Barcelonában.

Hajdú-Bihar megyei alkotások is nyertek Magyar Kézműves Remek Díjat

2019. szeptember 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2002-ben indította útjára a „Magyar Kézműves Remek” pályázatot. A pályázat célja a kézműves értékek elismerése, bemutatása, a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése, a kézműves szakmák rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, a népi kézműves mesterségek hagyományainak továbbéltetése, fejlesztése. A magyar kézműves hagyományok és adottságaik jobb hasznosítása érdekében született kezdeményezés keretében, a kiemelkedő kézműves termékek alkotói a ”Magyar Kézműves Remek” elismerő címben részesülhetnek.

Élelmiszeripari üzleti kapcsolatépítő találkozó a HORECA / GASTROFOOD / ENOEXPO 2019 vásár mellett

2019. szeptember 25.

Az Enterprise Europe Network hálózat üzletember találkozót szervez Lengyelország első számú vendéglátóipari és szállodaipari rendezvényén mely idén boripari kiállítással is párosul. A november 20. és 21. között megrendezésre kerülő üzletember találkozó a HORECA, GASTROFOOD, ENOEXPO 2019 kísérőrendezvényeként nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a vállalkozások bemutathassák termékeiket a HoReCa iparág ügyfeleinek, és disztribútort találjanak ezen a dinamikusan fejlődő piacon.

Nemzetközi kontaktnapokat szerveznek Ungváron

2019. szeptember 25.

Nemzetközi üzletember találkozót rendez a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara 2019. november 21-22-én Ungváron. 

A Kamara is részt vett a hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztiválon

2019. szeptember 19.

Szeptember harmadik hétvégéje ebben az évben is a bio jegyében telt Hajdúszoboszlón. Az idén 17. alkalommal került megrendezésre a Bioétel- és Borfesztivál szeptember 13. és 15. között az Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumával büszkélkedő Hajdúszoboszlón.

Átadták a Krones legnagyobb gyárát Debrecenben

2019. szeptember 19.

A német vállalat beruházása erősíti Debrecen pozícióját, és segíthet abban, hogy a város Közép-Európa gazdasági központja legyen – hangzott el a gyárátadó ünnepségen.

A kormányhivatal idén ősszel is többféle támogatással segíti az álláskeresők elhelyezkedését

2019. szeptember 16.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a GINOP-5.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra elnevezésű programja keretében - a korábbi évekhez hasonlóan - 2019. év második félévében is támogatja a 25-64 év közötti regisztrált álláskereső elhelyezkedését.

A Közbeszerzési Hatóság pályázati felhívása a Közbeszerzési Nívódíj - 2019 elnyerésére

2019. szeptember 12.

A Közbeszerzési Hatóság a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával nyilvános pályázatot hirdet a Közbeszerzési Nívódíj – 2019 elnyerésére, melynek célja a kiemelkedő színvonalú, innovációs szempontokat érvényesítő közbeszerzési szakmai teljesítmény elismerése.

MEDICA 2019 nemzetközi üzletember találkozó Düsseldorfban

2019. szeptember 5.

Az Enterprise Europe Network szervezésében 2019. november 18-20. között kerül megrendezésre a MEDICA 2019 egészségipari szakkiállítással párhuzamos nemzetközi üzletember találkozó, amely kiváló alkalom az üzleti kapcsolatok kialakítására!

 

Nemzetközi Gép- és Berendezésgyártó fórum Bécsben

2019. augusztus 28.

Az Osztrák Gazdasági Kamara Nemzetközi Gép- és Berendezésgyártó Fórumot és B2B találkozót szervez 2019. november 26-án Bécsben. Ismerjen meg új ügyfeleket és kooperációs partnereket B2B találkozók keretében és tájékozódjon első kézből a szakma legújabb trendjeiről és üzleti lehetőségeiről!

Geszti Péter Special Vállalkozói Nap - Újratervezés!

2019. szeptember 30.

Tartsuk meg, ami jó, és változtassunk azon, amin szükséges! Hogy min? Nos, ezt mutatja be nekünk valós esettanulmányokkal, ragyogó stílusban, sok-sok poénnal és kíméletlen őszinteséggel Geszti Péter, a hazai marketing-kommunikációs szakma egyik legsikeresebb vállalkozója.

KKV-k napja a debreceni Startup Héten

2019. szeptember 26.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája is részt vett Magyarország Budapesten kívüli legnagyobb hazai startup rendezvényén.

Üzletember találkozó osztrák kereskedelmi ügynökök és magyar cégek között

2019. szeptember 25.

Az Ausztriai Kereskedelmi Ügynökök Kamarai Szakszövetsége és a Bécsi Magyar Nagykövetség Külgazdasági Osztálya bútoripar, lakberendezési, csomagolóanyagipari és élelmiszeripari üzletember találkozót szervez magyar vállalatok számára ausztriai kereskedelmi ügynökökkel  2019. november 28-án Bécsben. 

 

 

Indulhat a verseny: osztálykirándulás a nyeremény!

2019. szeptember 25.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) „Passzoljátok vissza és kiránduljatok!” címmel versenyt szervez a Hajdú-Bihar megyei általános iskolák osztályközösségei számára: a legtöbb használt mobiltelefont leadó osztályok közül az első három helyezett osztálykirándulást nyer!

XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap

2019. szeptember 19.

Vállalkozói és termelői kiállítással, szakmai előadásokkal, szórakoztató, sport- és gyerekprogramokkal várták az érdeklődőket a XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Napon.

A tudás alapú termelésre alapoztak

2019. szeptember 19.

Ausztriai vállalkozás tulajdonosának lenni világszerte jó ajánlólevél; magyarok számára is.

 

Bármennyire is szomszédos ország Ausztria, mi, itt a keleti végeken mégiscsak hátrányosabb helyzetben vagyunk, mint mondjuk egy győri vagy szombathelyi honfitársunk, aki ausztriai cégalapításban gondolkozik. Márpedig egyre több magyar vállalkozó „jár hasonló cipőben”, persze nem véletlenül; az a helyzet, hogy egy ausztriai vállalkozás tulajdonosának lenni világszerte jó ajánlólevél; magyarok számára is – Erről Dr. Barabás László, a nyíregyházi Osztrák Konzuli Képviselet tiszteletbeli konzulja beszélt a HBKIK székházában abból az alkalomból, hogy az Austrian Business Agency (ABA), a nyíregyházi konzuli képviselettel és a HBKIK Enterprise Europe Network irodájával harmadik alkalommal rendezett ingyenes konzultációt az osztrák piac iránt érdeklődő vállalkozók számára Debrecenben.

Többféle támogatással segíti az álláskereső fiatalok munkaerőpiaci helyzetének javítását a kormányhivatal

2019. szeptember 16.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a GINOP-5.2.1-14-2015-00001 Ifjúsági Garancia kiemelt projektje keretében - munkaerőpiaci esélyeik növelése érdekében - támogatja a 25 év alatti nem foglalkoztatott és nem tanuló (NEET) regisztrált álláskeresők elhelyezkedését.

Mentorprogram: a tudásukkal segítenek

2019. szeptember 10.

Hajdú-Bihar megyében is elindult a beszállítói- és külpiaci mentoráltak kiválasztása.

 

A megyében működő multinacionális vállalatok és a helyi kkv-szektor szereplői között versenyképesség tekintetében (is) valóságos szakadék tátong, ezt a hatalmas űrt az Országos Vállalkozói Mentorprogram (a segítségnyújtás egyéb állami módozataival ötvözve) legalábbis képes lehet szűkíteni – erről Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke beszélt annak kapcsán, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány közösen rendezte meg az Országos Vállalkozói Mentorprogram hajdú-bihari nyitórendezvényét a Kamara székházában.

 

Hajdúszoboszlón az Év Üzlete 2019-ben: Illangó DesszertLak

2019. szeptember 3.

Szeptember 2-án Hajdúszoboszló Város Napján, ünnepélyes keretek között a Városháza dísztermében adták át az Év Üzlete díjat. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezete által alapított díj célja a város arculatát meghatározó kereskedelmi és vendéglátó üzletek ösztönzése a színvonalas megjelenésre, a település sajátosságait is szem előtt tartva. „Az Év Üzlete” díjat idén az Illangó DesszertLak nyerte el. A díjat Kun Rita, az Illangó DesszertLak tulajdonosa és Kun Attila, a tulajdonos édesapja vehette át Dr. Sóvágó Lászlótól, Hajdúszoboszló város polgármesterétől és Mészáros Sándortól, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezetének elnökétől.

Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a 45. WorldSkills versenyen

2019. augusztus 28.

Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a szakmák világversenyén Kazanyban, a 45. WorldSkills rendezvényen. A magyar csapat tagjai tizenegy Kiválósági Érmet kaptak a szakmájukban elért, átlag feletti teljesítményért. Hajdú-Bihar megyéből Nagy László autószerelő, Mészáros Bálint informatikai rendszerüzemeltető és Apagyi Bence nehézgép-szerelő szakmában jutott ki a rangos világversenyre. Közülük Mészáros Bálint, a Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma diákja Kiválósági Érmet kapott. Az országok közötti versenyben Magyarország az éremtáblázat első harmadában, a 20. helyen zárt, ami az eddigi legjobb eredménye.