Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

INDUL AZ MKIK GVI 2019. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2019. október 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során. Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely körülbelül 10 percet vesz igénybe. A kérdőív a http://gvi.hu/k/konjunktura címen érhető el. A kitöltött kérdőíveket 2019. október 31-ig várjuk!

Geszti Péter Special Vállalkozói Nap - Újratervezés!

2019. szeptember 30.

Tartsuk meg, ami jó, és változtassunk azon, amin szükséges! Hogy min? Nos, ezt mutatja be nekünk valós esettanulmányokkal, ragyogó stílusban, sok-sok poénnal és kíméletlen őszinteséggel Geszti Péter, a hazai marketing-kommunikációs szakma egyik legsikeresebb vállalkozója.

A pályázatok utolsó nagy rohama - 2019 címmel szervez konferenciát a Piac & Profit

2019. szeptember 30.

A Piac & Profit A pályázatok utolsó nagy rohama – 2019 címmel, Pénz, de honnan? roadshow-t rendez Nyíregyházán. Az esemény szakmai partnere a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

KKV-k napja a debreceni Startup Héten

2019. szeptember 26.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája is részt vett Magyarország Budapesten kívüli legnagyobb hazai startup rendezvényén.

Élelmiszeripari üzleti kapcsolatépítő találkozó a HORECA / GASTROFOOD / ENOEXPO 2019 vásár mellett

2019. szeptember 25.

Az Enterprise Europe Network hálózat üzletember találkozót szervez Lengyelország első számú vendéglátóipari és szállodaipari rendezvényén mely idén boripari kiállítással is párosul. A november 20. és 21. között megrendezésre kerülő üzletember találkozó a HORECA, GASTROFOOD, ENOEXPO 2019 kísérőrendezvényeként nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a vállalkozások bemutathassák termékeiket a HoReCa iparág ügyfeleinek, és disztribútort találjanak ezen a dinamikusan fejlődő piacon.

Nemzetközi kontaktnapokat szerveznek Ungváron

2019. szeptember 25.

Nemzetközi üzletember találkozót rendez a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara 2019. november 21-22-én Ungváron. 

A Kamara is részt vett a hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztiválon

2019. szeptember 19.

Szeptember harmadik hétvégéje ebben az évben is a bio jegyében telt Hajdúszoboszlón. Az idén 17. alkalommal került megrendezésre a Bioétel- és Borfesztivál szeptember 13. és 15. között az Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumával büszkélkedő Hajdúszoboszlón.

Országos Építőipari konferenciát szervez az ÉVOSZ és a HBKIK október 17-én

2019. szeptember 19.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) Építőipari konferenciát rendez 2019. október 17-én Debrecenben, a Kölcsey Központban.

A tudás alapú termelésre alapoztak

2019. szeptember 19.

Ausztriai vállalkozás tulajdonosának lenni világszerte jó ajánlólevél; magyarok számára is.

 

Bármennyire is szomszédos ország Ausztria, mi, itt a keleti végeken mégiscsak hátrányosabb helyzetben vagyunk, mint mondjuk egy győri vagy szombathelyi honfitársunk, aki ausztriai cégalapításban gondolkozik. Márpedig egyre több magyar vállalkozó „jár hasonló cipőben”, persze nem véletlenül; az a helyzet, hogy egy ausztriai vállalkozás tulajdonosának lenni világszerte jó ajánlólevél; magyarok számára is – Erről Dr. Barabás László, a nyíregyházi Osztrák Konzuli Képviselet tiszteletbeli konzulja beszélt a HBKIK székházában abból az alkalomból, hogy az Austrian Business Agency (ABA), a nyíregyházi konzuli képviselettel és a HBKIK Enterprise Europe Network irodájával harmadik alkalommal rendezett ingyenes konzultációt az osztrák piac iránt érdeklődő vállalkozók számára Debrecenben.

Keressük az év üzletét Hajdúböszörményben!

2019. szeptember 17.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Szervezete útjára indítja „AZ ÉV ÜZLETE 2019” díj pályázatát. Várjuk azon helyi vállalkozások ajánlását vagy jelentkezését, akik színvonalas szolgáltatásukkal, egyéni fejlődésükkel méltán képviselik szakmájukat, színesítik Hajdúböszörmény város vállalkozói rétegét.

 

Üzletember találkozó a Smart City World Congress ideje alatt

2019. szeptember 30.

Az ACCIÓ, a katalán kormány üzletfejlesztéssel foglalkozó ügynöksége az Enterprise Europe Network támogatásával üzletember találkozót szervez smart city témakörben 2019. november 19-20. között Barcelonában.

Belga-magyar B2B üzletember találkozó 2019. október 17-18. - Budapest

2019. szeptember 30.

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmüket a belga-magyar négyszemközti B2B üzletember találkozóra, melyre 2019. október 17-18. között kerül sor a budapesti Hotel Mercure Koronában.

 

 

Hajdú-Bihar megyei alkotások is nyertek Magyar Kézműves Remek Díjat

2019. szeptember 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2002-ben indította útjára a „Magyar Kézműves Remek” pályázatot. A pályázat célja a kézműves értékek elismerése, bemutatása, a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése, a kézműves szakmák rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, a népi kézműves mesterségek hagyományainak továbbéltetése, fejlesztése. A magyar kézműves hagyományok és adottságaik jobb hasznosítása érdekében született kezdeményezés keretében, a kiemelkedő kézműves termékek alkotói a ”Magyar Kézműves Remek” elismerő címben részesülhetnek.

Kerekasztal beszélgetést tartanak a munkaviszonyban létrehozott szellemi alkotások szabályozásáról

2019. szeptember 26.

A LES Magyarország (Szellemi Tulajdon Üzleti Hasznosításáért Egyesület - Licensing Executives Society) szakmai kerekasztal beszélgetést szervez a munkaviszonyban létrehozott szellemi alkotások hazai szabályozásáról október 18-án, a Budapesti Ügyvédi Kamarában.

Üzletember találkozó osztrák kereskedelmi ügynökök és magyar cégek között

2019. szeptember 25.

Az Ausztriai Kereskedelmi Ügynökök Kamarai Szakszövetsége és a Bécsi Magyar Nagykövetség Külgazdasági Osztálya bútoripar, lakberendezési, csomagolóanyagipari és élelmiszeripari üzletember találkozót szervez magyar vállalatok számára ausztriai kereskedelmi ügynökökkel  2019. november 28-án Bécsben. 

 

 

Indulhat a verseny: osztálykirándulás a nyeremény!

2019. szeptember 25.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) „Passzoljátok vissza és kiránduljatok!” címmel versenyt szervez a Hajdú-Bihar megyei általános iskolák osztályközösségei számára: a legtöbb használt mobiltelefont leadó osztályok közül az első három helyezett osztálykirándulást nyer!

XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap

2019. szeptember 19.

Vállalkozói és termelői kiállítással, szakmai előadásokkal, szórakoztató, sport- és gyerekprogramokkal várták az érdeklődőket a XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Napon.

Átadták a Krones legnagyobb gyárát Debrecenben

2019. szeptember 19.

A német vállalat beruházása erősíti Debrecen pozícióját, és segíthet abban, hogy a város Közép-Európa gazdasági központja legyen – hangzott el a gyárátadó ünnepségen.

Nyilvános konzultáció az elhasználódott járművekről szóló irányelv értékeléséről

2019. szeptember 17.

Minden évben több millió jármű használódik el Európában. Ha az elhasználódott járműveket nem kezelik megfelelően, azok veszélyt jelentenek a környezetre, valamint több millió tonna anyag vész el. Az elhasználódott járművekről szóló 2000/53/EK irányelvet 2000-ben fogadták el az elhasználódott járművek környezetre gyakorolt hatásának minimálisra csökkentése és a járművek életciklusában érintett összes gazdasági szereplő környezeti teljesítményének javítása céljából. 2018/849/EU irányelv arra kötelezi a Bizottságot, hogy 2020 végéig értékelje az elhasználódott járművekről szóló irányelvet. Külön figyelmet kell fordítani az irányelv végrehajtására, a fel nem lelelhető elhasználódott járművek problémájára, valamint annak mérlegelésére, hogy lehetséges-e célértékeket meghatározni az egyes anyagokról szóló jelentéstétel vonatkozásában. Kérjük, hogy a kérdőív kitöltésével segítse az Európai Bizottság munkáját!

 

A kormányhivatal idén ősszel is többféle támogatással segíti az álláskeresők elhelyezkedését

2019. szeptember 16.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a GINOP-5.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra elnevezésű programja keretében - a korábbi évekhez hasonlóan - 2019. év második félévében is támogatja a 25-64 év közötti regisztrált álláskereső elhelyezkedését.