Üdvözöljük a

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hajdú-Bihar megyei alkotások is nyertek Magyar Kézműves Remek Díjat

2019. szeptember 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2002-ben indította útjára a „Magyar Kézműves Remek” pályázatot. A pályázat célja a kézműves értékek elismerése, bemutatása, a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése, a kézműves szakmák rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, a népi kézműves mesterségek hagyományainak továbbéltetése, fejlesztése. A magyar kézműves hagyományok és adottságaik jobb hasznosítása érdekében született kezdeményezés keretében, a kiemelkedő kézműves termékek alkotói a ”Magyar Kézműves Remek” elismerő címben részesülhetnek.

Indulhat a verseny: osztálykirándulás a nyeremény!

2019. szeptember 25.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) „Passzoljátok vissza és kiránduljatok!” címmel versenyt szervez a Hajdú-Bihar megyei általános iskolák osztályközösségei számára: a legtöbb használt mobiltelefont leadó osztályok közül az első három helyezett osztálykirándulást nyer!

XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap

2019. szeptember 19.

Vállalkozói és termelői kiállítással, szakmai előadásokkal, szórakoztató, sport- és gyerekprogramokkal várták az érdeklődőket a XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Napon.

A tudás alapú termelésre alapoztak

2019. szeptember 19.

Ausztriai vállalkozás tulajdonosának lenni világszerte jó ajánlólevél; magyarok számára is.

 

Bármennyire is szomszédos ország Ausztria, mi, itt a keleti végeken mégiscsak hátrányosabb helyzetben vagyunk, mint mondjuk egy győri vagy szombathelyi honfitársunk, aki ausztriai cégalapításban gondolkozik. Márpedig egyre több magyar vállalkozó „jár hasonló cipőben”, persze nem véletlenül; az a helyzet, hogy egy ausztriai vállalkozás tulajdonosának lenni világszerte jó ajánlólevél; magyarok számára is – Erről Dr. Barabás László, a nyíregyházi Osztrák Konzuli Képviselet tiszteletbeli konzulja beszélt a HBKIK székházában abból az alkalomból, hogy az Austrian Business Agency (ABA), a nyíregyházi konzuli képviselettel és a HBKIK Enterprise Europe Network irodájával harmadik alkalommal rendezett ingyenes konzultációt az osztrák piac iránt érdeklődő vállalkozók számára Debrecenben.

Többféle támogatással segíti az álláskereső fiatalok munkaerőpiaci helyzetének javítását a kormányhivatal

2019. szeptember 16.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a GINOP-5.2.1-14-2015-00001 Ifjúsági Garancia kiemelt projektje keretében - munkaerőpiaci esélyeik növelése érdekében - támogatja a 25 év alatti nem foglalkoztatott és nem tanuló (NEET) regisztrált álláskeresők elhelyezkedését.

Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a 45. WorldSkills versenyen

2019. augusztus 28.

Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a szakmák világversenyén Kazanyban, a 45. WorldSkills rendezvényen. A magyar csapat tagjai tizenegy Kiválósági Érmet kaptak a szakmájukban elért, átlag feletti teljesítményért. Hajdú-Bihar megyéből Nagy László autószerelő, Mészáros Bálint informatikai rendszerüzemeltető és Apagyi Bence nehézgép-szerelő szakmában jutott ki a rangos világversenyre. Közülük Mészáros Bálint, a Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma diákja Kiválósági Érmet kapott. Az országok közötti versenyben Magyarország az éremtáblázat első harmadában, a 20. helyen zárt, ami az eddigi legjobb eredménye.

„Tanulni márpedig sohasem szégyen”

2019. augusztus 21.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network debreceni irodája és a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. nemzetközi (magyar-román-ukrán) üzletember-találkozót szervezett a Farmer Expo keretében augusztus 16-án, pénteken a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum éttermében. Miniriportunk ott készült.

 

Farmer Expó: a klímaváltozás jegyében

2019. augusztus 15.

Kamaránk Vásárdíját ebben az évben is a legszebbnek ítélt kiállítási tér érdemelte ki.

 

300 kiállító, 17 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit és szolgáltatásait a XXVIII. Farmer Expón augusztus 15-18. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vásárdíját idén a szentesi székhelyű Délalföldi Kertészek Szövetkezete kapta. Az elismerést – melyet Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke adott át Ledó Ferenc korábbi elnöknek – a cég a legszebbnek és leginkább informatívnak ítélt vásári standjával érdemelte ki. A megnyitó fényét tovább emelte, hogy a Magyarok kenyere program keretében idén is felszentelték és megáldották azt az új kenyeret, ami a hajdú-bihari gazdák által felajánlott 60 tonna búzából készült veknik egyike.

FELHÍVÁS: Mutassa be Ön is vállalkozását, cégét a XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Napon!

2019. augusztus 10.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúnánási Szervezete együttműködve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetével és a Hajdúnánás Városi Önkormányzattal, 2019. szeptember 14-én XIV. Hajdúnánási Vállalkozói Nap címmel nagyszabású rendezvényt szervez.

Megjelent a Kamarai Iránytű Magazin legújabb száma!

2019. augusztus 1.

Negyedévente megjelenő magazinunkban időről-időre beszámolunk tevékenységünkről, eredményeinkről, és ami számunkra a legfontosabb, tagjaink, a vállalkozások sikereiről, és a megye gazdasági-társadalmi életének fejlődéséről, melyhez a magunk szaktudásával és eszköztárával – a gazdaság iránytűjeként – igyekszünk hozzájárulni.

KKV-k napja a debreceni Startup Héten

2019. szeptember 26.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája is részt vett Magyarország Budapesten kívüli legnagyobb hazai startup rendezvényén.

A Kamara is részt vett a hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztiválon

2019. szeptember 19.

Szeptember harmadik hétvégéje ebben az évben is a bio jegyében telt Hajdúszoboszlón. Az idén 17. alkalommal került megrendezésre a Bioétel- és Borfesztivál szeptember 13. és 15. között az Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumával büszkélkedő Hajdúszoboszlón.

Átadták a Krones legnagyobb gyárát Debrecenben

2019. szeptember 19.

A német vállalat beruházása erősíti Debrecen pozícióját, és segíthet abban, hogy a város Közép-Európa gazdasági központja legyen – hangzott el a gyárátadó ünnepségen.

A kormányhivatal idén ősszel is többféle támogatással segíti az álláskeresők elhelyezkedését

2019. szeptember 16.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a GINOP-5.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra elnevezésű programja keretében - a korábbi évekhez hasonlóan - 2019. év második félévében is támogatja a 25-64 év közötti regisztrált álláskereső elhelyezkedését.

Mentorprogram: a tudásukkal segítenek

2019. szeptember 10.

Hajdú-Bihar megyében is elindult a beszállítói- és külpiaci mentoráltak kiválasztása.

 

A megyében működő multinacionális vállalatok és a helyi kkv-szektor szereplői között versenyképesség tekintetében (is) valóságos szakadék tátong, ezt a hatalmas űrt az Országos Vállalkozói Mentorprogram (a segítségnyújtás egyéb állami módozataival ötvözve) legalábbis képes lehet szűkíteni – erről Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke beszélt annak kapcsán, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány közösen rendezte meg az Országos Vállalkozói Mentorprogram hajdú-bihari nyitórendezvényét a Kamara székházában.

 

Partnerkeresés: PFE GmbH - rozsdamentes acéltartály gyártása

2019. augusztus 27.

A Pneumatische Fördersysteme Eschweiler GmbH olyan magyarországi OEM (Original Equipment Manufacturer) alvállalkozót keres, aki ipari keverőgépek, reaktorok végső gyártásához szabványosított rozsdamentes acéltartályokat gyárt. Követelmény a magas minőség, különösen a darabolási és hegesztési technológiák terén.

Az MLBKT 2019-ben is díjazza a szakma kiválóságait!

2019. augusztus 16.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság idén is meghirdeti szakmai díjait. Idén új díjjal bővül a paletta: A Jövő Vezetője címre is lehet nevezni ígéretes fiatal munkatársat.

A Kamara is részt vett a 8. Hajdúsági Expón

2019. augusztus 12.

Immár nyolcadik alkalommal, 2019. augusztus 9. és 11. között rendezték meg a Hajdúsági Expót és Traktorhúzó Európai Kupát Hajdúböszörményben, a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium traktorhúzó pályáján és az iskola melletti négyhektáros kiállítási területen. Az expón a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara színvonalas standdal várta az érdeklődőket.

Kamaránk is ott lesz a Farmer Expón

2019. augusztus 1.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network debreceni irodája és a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. nemzetközi (magyar-román-ukrán) üzletember-találkozót szervez a Farmer Expo keretében augusztus 16-án, pénteken 13 órától a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum MAG-házában – hangzott el a tavaly 300 kiállítót és 30 ezer látogatót felvonultató Farmer Expo beharangozó sajtótájékoztatóján.

MKIK: Jelentkezés támogatott szakács és pincér mesterképzésre

2019. augusztus 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével jelentkezési lehetőséget biztosít Szakács és Pincér szakmában a mai kor követelményei és a piaci szereplők elvárásainak megfelelő igények szerint megújított tartalmú PILOT program keretében megrendezésre kerülő támogatott mesterképzésére.